Monday, May 30, 2011

Püha Püss

Sõbranna leidis oma vanadest fotoalbumitest nii sürreaalse pildi, et seda mitte sheerida oleks puhas patt. Ma ei tea, mitme aasta tagune pilt see on, pakuks 20, aga nii vana ma ju ka veel pole? Max 14 me sellel pildil oleme...püha püssid...juba lapsest saati;)
Ja vaata vaid, põlvikud olid juba siis moes. Või olin ma lapsena selline fashionista, et olin moest nii palju ees? Või on kõik uus siiski unustatud vana?
Olid ajad, olid majad, olid soengud, oli mood...
Kui veel moest rääkida, siis nii palju kui mina mäletan, on see pilt tehtud Enelini moekoolis, kus igast tillukesest tüdrukust oleks võinud modell saada. Yeah, right!
Mind pani ema sinna kooli, sest 1) see oli tol ajal nii popp ja mina tahtsin ka popp olla, mis sellest, et "õppemaksu" eest oleks ilmselt terve pere pool aastat süüa saanud, välismaareisile minna või uue värviteleviisori soetada; 2) ma ei osanud tüdruku moodi kõndida ja arvatavasti lootis ema, et kui midagi muud minust ei saa, siis ehk õpetatakse mind vähemalt kõndima.
Kõndimise asja sain ma enam-vähem käppa. Lisaks sellele sain ma sellest koolist teada, mis on oaasis, oskan prantsuse keeles öelda "Je joue avec un chien", laulda "Frère Jacques, frère Jacques, Dormez-vous? Dormez-vous?", "Alouette, alouette, je te plumerai, je te plumerai la tête" ja olen Nancy "Aeg peatub" saatel Pariisis(!) "moeetendusel" (tüdruku moodi kõndides) kõige koledamaid hallikasrohelisi mantleid kandnud.

4 comments:

  1. Mulle tundub, et kuna keegi eriti rikas tol ajal ei olnud ning midagi nagunii poodides huvitavat polnud, siis, mis vahegi tuli valismaalt, pandi aga selga, vaatamat sellele, kas nr oli paras voi mitte ja kas see koik yldse ka moes oli... :):) Aga miks mitte! :D

    ReplyDelete
  2. Selles on sul tuline õigus kui nüüd järele mõelda. vähemalt minu pildilolev popp kampsik on küll rootsi sugulaste "abipakist" pärit:D

    ReplyDelete
  3. Tegelikult näete te välja nagu kaks võrdlemisi lühikest kasvu ja kortsudeta vanainimest. Uskumatu, et sel ajal nii ei tundunud (või äkki tundus ka? ei mäleta enam).

    ReplyDelete
  4. minu meelest oli tolle aja mood juba selline, et kõik nägidki nagu vanainimesed välja, ka 13-aastased:)

    ReplyDelete