Friday, May 20, 2011

Tänane Norra


Norras asju ajades olen ma harjunud, et telefoni ootejärjekorras tuleb KAUA oodata, et mind suunatakse aina edasi ja edasi, nii et ma saan oma juttu 1-2-7-3 korda erinevatele inimestele korrata. Täna jõudis telefoni järjekorras ootamine minu jaoks uuele tasemele.
1. Helistades asutusse A kuulasin ma kannatlikult ära norrakeelse, inglisekeelse ja poolakeelse sissejuhatuse, lasin end automaatvastajal edasi suunata, ootasin kutsuvat tooni ja sain lõpuks automaatvastuse: "Täna oleme me suletud". (Ilus ilm, kes see ikka tahab tööl olla?)
Kas ei oleks loogiline, et see oleks olnud esimene lause?

2. Asutusse B helistamine võttis aga telefonijärjekorras ootamises peavõidu. Helistasin, kuulasin ära viisaka sissejuhatuse ja siis... "Kõik meie teenindajad on hetkel hõivatud, oled järjekorras number 88." What? Mis see tähendab? Ei saa ju olla, et 87 inimest on enne mind ootel, mõtlesin ma naiivselt. Pool minutit hiljem kuulsin ma uut lauset - "kõik meie teenindajad on hetkel hõivatud, oled järjekorras 86" - mis viis kahtlused. Mis mul siis üle jäi kui ootama hakata. 84, 79, 77, 65, 58, 52, 52, 52, 52....Vahepeal teavitati mind ja ülejäänud ootajaid viisakalt mitu teenindajat on juurde tulnud või ära läinud. 12, 10, 9, 8, 12, 11... Ja nagu rusikareegel, nii kui kell 11 sai ning algas lõuna, langes teenindajate arv koheselt 6ni, isegi 5ni. (Muidugi, sööma ju peab! Mis sellest, et reedene tööpäev kestab vaid kolmeni ja sedagi ametlikult, sest nii palju kui mina aru olen saanud, siis suur osa norrakaid pärast lõunat enam tööle tagasi ei lähegi:D)
44. kohast ma kaugemale ei jõudnud. Sest mu telefon sai tühjaks!
Nüüd ma ei saagi teada, kas ma oleksin vastuseks saanud "palun vaadake meie kodulehte" või "peate pöörduma ametisse A, B, C, D, E, Y"? Või oleks ma oma küsimustele tõesti vastused saanud?
Peaks vist meilisaatmist katsetama.

Tegelikult võiks tänast päeva siiski juba edukaks nimetada, sest ma sain teada, et 1)Norra ei nõua EORI-numbrit* 2) teleskooplaadurit ei tohi kasutada inimeste tõstmiseks.

*Seevastu aga oli seda ikkagi vaja Eesti tolli jaoks:D

No comments:

Post a Comment