Sunday, May 10, 2015

Lötsuta ja loputa!

 
Emme palus mul KÄSITSI pesu pesta.
"Lötsuta need asjad läbi!" ütles ta mulle. Mul ei olnud õrna aimugi, mida see tähendada võiks, aga ma tegin siis midagi, mida ma arvasin, et võiks lötsutamine olla.
"Kulla laps," ütles ema seda nähes, "see on väänamine!" ja õpetas mind õigesti lötsutama.
Kui ma olin lötsutamise lõpetanud, viisin ma asjad kuivama.
"Kulla laps," ütles ema, kui seda nägi, "need on pesupulbrised riided ja tuleb enne ka ära loputada." Korjas siis kenasti riided pesunöörilt ära ja viis need loputusse, mina pidin need uuesti kuivama panema.
"Kulla laps," sai ema ka kolmas kord öelda. Selgus, et ma olin pesu valesti kuivama pannud. Sokid tulevat panna varvastpidi rippu ja pluusid kah kuidagi oma reegliga. "Siis ei pea neid triikima!" Kusjuures tõe huvides olgu öeldud, et ma kunagi olen püüdnud ÕIGESTI emme reeglite järgi pesu kuivama panna, aga triikimisest pole ikka pääsenud.
 
Kui pesu oli ära kuivanud, palus ema mul need kokku kuivata. Ma ausõna ei viitsinud. Ma olen üldse väga mugav, mitte laisk, mugav, ma eelistan asju teha alles siis kui keegi teine neid ära ei tee. Ma natuke arvasin, et emme korjab need ise ära, sest varasemast tean ma, et ma ei oska ka pesu õigesti kokku panna.
"Ei juhtu selle pesuga midagi," ütlesin mina.
"Vihma võib sadama hakata," vastas ema.
Ma raputasin pead. Taevas paistis päike. "Vaevalt."
 
Hommikul sadas paduvihma. Kogu kuiv pesu oli läbimärjaks saanud.

 
Ilusat emadepäeva! 


No comments:

Post a Comment