Monday, February 22, 2010

Romantiline nädalavahetus ehk kuidas elu põnevaks teha vol 2


Laupäeva hommikul ärkas Mutrike rahulolevalt ja tundus, et puhanuna. Perekond Mutrikesed ajasid pärast väikest kohvitassi kargu alla ja vedasid end Mutrikese Ema poole, lootuses süüa saada. Mutrike oleks pidanud aga teadma, et vabal päeval ja nii hilja kui kell 11 on Mutrikese Ema shopingul. Mutrikesel tuli hiilgav mõte Ema ja Vanaemaga ühineda, vedada neid kaltsukatesse, kuhu Mutrike muidu ei satu. Emal ja Vanaemal läksid ka Mutrikese mõttest silmad särama. Muidugi lähme, noogutasid kolm pead korraga. Mutrikese Abikaasal ei jäänud muud, kui kaasa lonkida.

Mida kell edasi, seda tigedamaks Mutrikese Abikaasa muutus - Mutrike oli unustanud, et kella kaheks polnud mees ikka veel midagi süüa saanud. Näljane mees on tige mees! Vanaemal hakkas Mutrikese Abikaasast hale ja ta otsustas lapse ja lapselapsed sööma viia.
Nüüd oli Mutrikese Abikaasa meel hea, aga mida aeg edasi seda rohkem hakkas Mutrike ära närtsima. Külm hakkas ka. Silmad valutasid. Väsimus tekkis. Ja külm, külm, külm oli. Casa De La Ihastes keeras Mutrike end kamina ette kerra nagu kass ja nõudis vanaemalt villaseid sokke. Villased sokid jalas ja kaminasoe naha vahel, oli mõne aja pärast aeg minna Mutrikese õe poole.
(Mutrike ja Tilluke Delisa olid ju otsustanud nädalavahetuseks majad ära vahetada, kuna Mutrike pidi reedel niikuinii Tartus Seera pool olema ja "noored" tahtsid omaette metsas olla).
Mutrikese Abikaasal oli plaan Kerle koos Mehega külla kutsuda, et mehed lähevad sauna ja naised klatSivad, vaatavad filme ja joovad veini. Ilus plaan.
Selleks ajaks kui perekond Mutrikesed õe majja jõudsid, oli Mutrike jälle sama läbi kui eelmisel õhtul. Selgus, et kangelaslik jalutuskäik läbi põlvini lume ei olnudki kõikse targem tegu olnud. Mutrikesel tõusis (vist?) palavik ja Mutrikese Abikaasa mässis oma külmast lõdiseva Mutrikese pleedi sisse, nii et aint ninaots välja paistis. Mutrike vaatas oma veiste potsataja silmadega mehele otsa ja Mutrikese Abikaasal ei jäänud muud üle, kui Kerle Mehele sõnum saata, et "Naine suutis palaviku hankida ja kõik plaanid peapeale keerata."

Samal ajal kui Mutrike õndsat und magas, oli Mutrikese Abikaasa sunnitud igavuse peletamiseks Playstationi mängima.

Tund aega hiljem Mutrike ärkas ja arvas, et ei - nii lihtsalt tema alla ei anna. Tema ei ole nõus, et TERVE nädalavahetus valesti läheb. Ja tegelikult oli tal juba täitsa hea olla. Mutrikese Abikaasa arvas, et sellisel juhul võiks siis ka kaheksesi sauna minna. Ega see halba ju ei tee. Ilus plaan.
Sel ajal kui saun küdes, vaatasid Mutrikesed koos filmi ja jõid veini. Tegid süüa ja sõid. Kõik oli ilus....
...kuni Mutrike avastas, et äsja söödud söök ei taha mitte sees püsida, keeras ja keeras, kuni Mutrikesel ei jäänud muud üle kui mitte kõige elegantsemalt wc poole suunduda ja mitte kõige elegantsemalt söögist vabaneda. Nagu Sofi Oksaneni "Stalini lehmades".
Oli selle põhjuseks siis vein, vale söök, külmetus, väsimus või jumal teab mis, mõne aja pärast oli Mutrike jälle reipalt oma Playstationit mängiva mehe kõrval. Ja õhtu kahele võis jätkuda. Mutrikesed jõid veini ja vaatasid kaminas põlevat tuld ning arvasid, et nüüd võiks sauna minna küll. Kaua sa ikka ootad, et see soojemaks läheb. Käib küll.
Mutrike kooris end riidest lahti ja istus lavale. Tagumik ei jäänud just naks ja naks lavale kinni, aga ÕNNEKS ei olnud seal ka veel liiga soe. Muidu oleks järgnenud üsna kummaline pesumeetod, sest saunaruumis tuli kraanist vaid kuuma vett, samal ajal kui ülalkorrusel vaid jääkülma vett. Hea on, et Mutrikese Abikaasa hakkas leili viskamiseks vett tooma. "Ei, see saunaskäik ei ole minu jaoks," mõtles Mutrike ja toppis end sama targalt riidesse tagasi.

Mutrikesed otsustasid sauna asemel hoopis filmi vaadata. Mutrike jõi pärast "saunaskäiku" ära paar klaasi veini ja kustus. Keeras end pleedi sisse kerra, nii et vaid ninaots ja villased sokid pleedi alt paistsid.
Ei olnud sel õhtul romantikat ette nähtud.

"Seera juurest lähme homme läbi, eks?" küsis Mutrike oma Abikaasalt magama minnes, "Viime vabanduseks vahuveini või koogi, eks?"

...TO BE CONTINUED

1 comment:

  1. Kui ei teaks edasist, siis ootaks siiani kooki ja moosi... :D

    ReplyDelete