Wednesday, February 10, 2010

Kuidas oleks õige töölt vaba päeva küsida?


Mutrike tahab reedel töölt vaba päeva võtta. Sellised asjad ei kulge Suures ja Tähtsas Ettevõttes kunagi ilma sosistamise ja kiunuta: "Kuidas nii? Kuidas ta julgeb?" ja järeldusteta: "Järelikult pole piisavalt tööd teha, kui endale selliseid asju lubada saab". Mutrike on sellega leppinud. Kiun siis kiun, järeldused siis järeldused. Mutrike tahab vaba päeva. Oma niigi napi aruga arvab lausa, et on selle ära teeninud.
Vanades meilides sobrades leidis aga Mutrike kirjavahetuse hjuuman riisoorsis ja Tähtsa Inimese vahel. Aasta alguses küsis hjuuman riisoorsis Tähtsalt Inimeselt, et kuna ta ja teised Välismaa Tähtsad Inimesed puhkavad ning mainis ka, et kui päris aus olla, siis te kunagi ei informeeri teisi, et olete puhkusel.
Inimesed küsivad, aga keegi ei tea.
Tähtis Inimene vastas: "Aasta esimesel nädalal olen tööl Välismaal. Järgmine nädal puhkan. Peale seda saabun kunagi Kuningriiki. Teiste käest küsi ise, kuna nad puhkavad, mina ei jälgi seda iga päev. Ühega neist rääkisin täna, arvan et ta on tööl. Ja mis puudutab teiste informeerimist, siis mina päris ausalt ei ütle et ma olen puhkusel sest mind saab alati kätte, puhkus vöi mitte, ja kui ütlen et puhkan siis keegi ei julge mind segada ja see ei ole ka õige…. "
Mutrike reedel lihtsalt ei tule tööle ja ei ütle ka kellelegi, sest nii on ju õige. Ja Mutrike tahab ikka asju teha nii nagu on õige!

No comments:

Post a Comment