Wednesday, August 24, 2011

Crazy, right?


Sattusin lugema üht norrakeelset blogipostitust ülaloleva video kohta ja hakkasin mõtlema, et Eesti blogi-maailm on ikka veel täitsa beebikingades. Vähemalt võrreldes Norra ja Rootsiga. Listides ja toppides olemiseks oleks paljud nõus kuradile endale kasvõi oma vanaema maha müüma. Väikese sõrme on nad niikuinii juba andnud.

Ma loen regulaarselt Norra, Eesti ja Rootsi blogisid, sh ka "roosablogisid". Mõnda neist ilusate piltide ja inimeste tõttu - nagu nt seda ja seda. Mõnda hea huumorisoone ja terava sule tõttu - kes norra keelt mõistavad, siis soovitan külastada seda blogi. Mõnda lihtsalt selle pärast, et ma ei suuda uskuda, et nad NII populaarsed on või üldse olemas on. Kasvõi see või siis Rootsi kõige külastatavam/populaarsem blogi, mille ma kogemata tänu Pärdikute päevaraamatule avastasin (ning pean tunnistama, et olen nüüd üks neist 170 000 külastajast päevas). Ma ei suuda uskuda, et Rootsis on võimalik lihtsalt blogides ja end pildistades ropult rikkaks saada. Kuidas saab sel blogil nii palju lugejaid olla? Ok, ma saan aru, et x% on (minusugused) uudishimulikud, kes ei suuda seda fenomeni uskuda, aga kes need ülejäänud lugejad on? Nüüd alustas tšikk lausa oma riideäriga. What?! kõigest 12 iluoperatsiooni ja 1 blogi ning oledki ärinaine valmis! Nii lihtne elu! (Teeb tegelt ju lausa kadedaks, kui lihtsalt mõnel asjad käivad:)

Ka Norra blogijatest on saanud kohalikud kuulsused. Hapukurgihooajal võis VG-st ülepäeviti lugeda, kuidas Fotballfrue oma bikiinipiltidega inimesi šokeerib, halba eeskuju näitab ja ma ei tea, mida veel teeb. Norra jagunes kaheks - ühed kaitsesid, teised kritiseerisid, aga kõigil oli midagi öelda. Dagbladet'ist sai lugeda, kuidas teine toppblogija ja teismeliste iidol -Ulrikke - rünnaku ohvriks langes. Jne jne jne.

Vot on maailm!

Hüva nõu: Kui Nõia-Intsust, Kati Saara Vatmannist, Terje Arust või "kalendri-ja ilmatüdrukutest" enam midagi kirjutada pole, siis võiks hakata mõnest blogijast kuulsust vorpima. Ma usun, et mõne pärli leiaks ikka. Võiks lausa konkursi välja kuulutada? "Eesti oma Kissies"? Telesaate teha? (Hillar Kohv rääkis ühes intervjuus, et tahaks telesse saatejuhiks.)
Ja nii jõuaksime me Põhjamaade tasemeni (vähemalt milleski!), kus blogijate vahel mõnikord lausa sõda käib, üksteist materdatakse, linnas kallale tullakse, solvutakse, kui "vale" blogija mõnda toppi sattub ja "õige" välja jääb, blogiauhindu jagatakse...
Igatahes vähemalt üks kuulsus oleks jälle rohkem. Kui mitte rohkem.





5 comments:

  1. Äää. Kas ma olen midagi maha maganud või on Eestis täiesti arvestav hulk inimesi, kes oma blogid raamatuks on vorpinud? Mistap võib ka öelda, et vähemal-suuremal määral võib neist ka kuulsusi vorpida/ on nad endid ise kuulsuseks - või vähemalt tuntuks - vorminud. Või? Sul on kogemus...

    ReplyDelete
  2. Neid naiivseid blogisid vaadates mõistan BlondiinMolly suurt edu eesti blogitaevas.

    ReplyDelete
  3. Issand jumal. Aitäh avardamast mu maailmapilti.

    ReplyDelete
  4. Kissies.se blogi on ilmselgelt sellep. nii popp, et tüdruk oskab intrigeerida ja provotseerida. Mida rohkem negatiivseid kommentaare ta saab, seda rohkem tema blogi popluaarsus ju kasvab- selle blondi välimuse taga võib tegelikult väikestviisi geenius olla :D Veel üks rootsi keelne blogi, mida soovitan vaadata: www:Kenzas.se Selle blogi populaarsusest saan ma ka tegelikult aru :)

    ReplyDelete
  5. Vastus küsimusele miks sellist loetakse on, et meie, inimesed, oleme lollid.

    ReplyDelete