Monday, August 22, 2011

Nädalavahetus Ussipesas: mehed köögis, õhtusöök seitsmele & korsten!

Reede õhtuks, kui olin laupäevase õhtusöögi ettevalmistustega ühele poole saanud (sh triikinud ära tonn pesu ja rohinud Hugo kuudi ümbruse), olin ma omadega nii läbi, et ei viitsinud enam väikest varvast ka liigutada. Söögitegemisest rääkimata. Aga mehed tahtsid süüa. Ega ei jäänudki neil muud üle, kui ise köögis tegutsema hakata. See oli ilus vaatepilt. Eriti kui meie tillukese Delisaga saime samal ajal diivanil teleka ees uneleda.
Järgmisel päeval, samal ajal kui mina köögis toimetasin, ehitasid Janek ja Indrek korstent. Ma ei oleks uskunud, et nad sellega tõepoolest hakkama saavad. Aga võta näpust... kõigest viis aastat pärast maja valmimist on meie majal korsten! Ei tea, kas julgen edasi unistama hakata...

Õhtul toimus majas kaks erinevat pidu - naistel õhtusöök seitsmele & meestele grillipidu Hugo kuudis.
Kindlasti saaks pidudest päris pika loo kirjutada, põnevate detailidega lugu vürtsitada (alustades "kapis" magamisest ja lõpetades huvitava jalutuskäiguga kottpimedas metsas), aga ma ei kirjuta, sest ma lihtsalt ei viitsi:) Ütlen siis lihtsalt väga lühidalt kokkuvõttes, et supertore oli. Jälle. Ja söögid tulid ka head välja, isegi kui pean ise seda ütlema...


Pühapäeva õhtuks saabus majja kummaline vaikus. Külalised olid lahkunud. ("Tore, et tulite, veel parem, et lahkusite!";) Isegi Orkut julges koju tagasi tulla. Hugo heitis oma vaibale magama, enne seda teatraalselt ohates, justkui püüdes meile öelda, et olge nüüd vait, ma tahan lõpuks ometi rahulikult magada!

Koristasime Janekiga ära hommikusest.....hmmm...kuidas seda nimetadagi....noh et viisakalt mõjuks...piknikust üle jäänud vahuveinipudelid (tühjad, ofkoors) ja muu suurema sodi, mille Hugo võiks igavusest päeval mööda hoovi laiali tassida ning keerasime end diivanile kerra. Homme jõuab ülejäänu koristada! (Kuigi majad võiksid olla isepuhastuvad, et lähed õhtul pärast tööpäeva koju ja kogu maja särab nagu uus.)

Ma nüüd mõtlen, et tegelikult võiks sellisest suvelõpu-taasiseseisvumise-õhtusöögist/ nädalavahetusest tore traditsioon välja kujuneda. Ah?





2 comments:

  1. Mulle sobiks :)

    Ps. Üritasin oma nime alt vastust kirjutada siia, aga sain vasti sellise teksti: Your current account (kuigatsi@hotmail.com) does not have access to view this page.

    ReplyDelete
  2. No mina ei saa aru, kuidas ma (me?) su aadressi ära oleme blokkinud, ma üritasin annblokkida ka, aga ei leidnud isegi sellist kohta:( nii et jääd anonüümikuks:D
    (Ma siis solidaarsusest olen ka korraks anonüümne)

    ReplyDelete