Tuesday, October 12, 2010

Vaata!

Kusagilt olen ma endale külge hankinud uue parasiitsõna, mida on vaja igale poole lausetesse toppida. Enne Tartusse minekut mul, vaata, seda polnud. Kahtlustan Tillukese Delisa mõju, sest, vaata, temaga olin ma kõige rohkem koos ja vaevalt see sõna emalt või vanaemalt, vaata, tulla võis.
Saite isegi aru, et mu uueks "lemmiksõnaks" on VAATA! Iseenesest on ju väga ilus sõna ja tõepoolest rohkem tasub vaadata - ümberringi, enda sisse... Aga kas seda ka igas lauses kasutama peab?
Kummaline on ka selle sõna nakkav mõju. Janek itsitas mu uue väljendi üle, kuni ühel hetkel ütles ise: "Nende sõnadega on nii, et kusagilt kuuled, vaata, ja hakkabki külge!" Ja ta ei kasutanud seda nimelt:D
Võimalik, et tegu on trendisõnaga? Eile televiisorit vaadates hakkas mulle mitmeid kordi kõrva sellesama "vaata" kasutamine igas lauses. Täna veetsin 20 minutit kosmeetiku juures kulme korrigeerimas ja kuulsin vähemalt kaks korda kosmeetikut seda sama sõna kasutamas: "Vaata, koolis oli nii..", "See võis, vaata, tingitud olla..." Kui kõik seda kasutavad, peab see olema trend - järelikult olen ma väga trendikas (mitte et ma selles kunagi kahelnud oleks;))!
Üks mu lemmikautoritest ütleb: Ja siis ära unusta esimest sõna, mille sa selgeks said - tähtsaimat sõna - VAATA.
Vaatame siis, vaata!

3 comments:

  1. Ma sain just hiljuti süüdistuse,et nakatan siin naabrimutte sama väljendiga,ise asjast midagi ei tea.Ma pidavat ka seda sõna kasutama pidevalt siis.Ju see tõesti mingi trend :)
    Kristina

    ReplyDelete
  2. Savisaar alustab oma jutte (juttusid) sõnaga "Vaadake." Olete tähle pannud. Nii et tegu on kindla peale trendiga.

    ReplyDelete
  3. Vahepeal suutsin enda arvates juba n.ö normaalselt rääkida, aga eile avastasin, et jälle alustan ma juttu: "Saada sa aru,...." :)

    ReplyDelete