Monday, April 18, 2011

Pesu kuivama panemise õpetus


Nädalavahetusel tuli mul ema juures külas olles ka kodutöödele käed külge panna. Pidin aitama emal pesu kuivama panna (mis minu arvates on üks jubedamaid kodutöid peale põrandapesemise). Mis seal siis ikka keerulist saab olla, mõtlete te? Aga tuli välja, et saab ikka küll.
Kui ma olin viimase sokipaari nöörile riputanud, panin ma tähele, et ema samal ajal kõik minu riputatud pesu uuesti nöörile riputas. Sokipaarini jõudes hüüatas ta ahatusest: "No kes see siis niimoodi sokke kuivama paneb?" Ma ei osanud midagi öelda. Selgus, et sokid tuleb panna kuivama ükshaaval ja soovitavalt nii, et pesulõks jääks talla alla, et pärast kuivamisejälge näha poleks (kuigi kinga sees ei näe seda kuivamisjälge ju niikuinii keegi?). Kõik pluusid ja püksid käis ta ükshaaval üle. Ainult kaks käterätikut jäid puutumata, kuigi...
"Tegelikult paneks ma need ka teistmoodi kuivama," ei jätnud ema siiski mainimata. Mis seal vahet on, kuidas üks käterätik kuivab, ei saanud mina aru. "Esteetiline peab ka jääma...et oleks ilus vaadata," selgitas ema, nagu oleks see kõige loogilisem asi maailmas.
"Miks sa siis üldse lased mul pesu kuivama panna, kui niimoodi kulus sul kokkuvõttes kaks korda rohkem aega?" küsisin ma.
"Selleks, et sa õpiks!" lausus ema.
Ta on mind varem ka püüdnud õpetada, kuidas isegi triiksärke niimoodi kuivama panna, et neid pärast triikida ei tule, ometigi ei ole ma seda nippi omandada suutnud.
Aga võib-olla suudan ma nüüd meelde jätta,kuidas sokke kuivatada?

7 comments:

  1. :) kusjuures mu lemmik kodunetoo on just pesu kuivama panemine! Ma taiesti naudin seda! ;)

    ReplyDelete
  2. See pole veel kõik,kindlasti peab jätma sokkidele 1cm vahet ning naiste ja meestesokkide vahe peab olema vähemalt 5cm.Muidugi on pesukuivatamisel tähtis ka tuulesuund,soovitav tuul võiks puhuda lõunast põhja,siis kuivab pesu eriliselt hästi.Kindlasti tuleb arvastada ka pesunööri värvusega ning eri värvi pesulõksudega,ei ole nii,et valgele pesule mingid suvalist värvi pesulõksud,kõik peab ikka ilus olema.Pesu ära korjamisel on ka omad reeglid.

    ReplyDelete
  3. Jah, sellest olen ma ka aru saanud, et pesu ära korjamisel on ka mingid reeglid. Ma pole küll aru saanud millised täpselt, aga ma tean, et minu meetod on ilmselgelt vale:D

    ReplyDelete
  4. Pesu ära korjamisel on tõesti mõned põhireeglid.Esiteks on välimus,ei tohi pesu ära tooma minna mingis suvalises riietuses,eriti kehtib see valge pesu puhul,sest valge pesu tuuakse reeglina ära valgel ajal ja tumedama pesu parim ära toomise aeg on öösel.Pesu ära toomise kuldreegel on,et pesu peab olema KUIV,seda suurt kunsti aga õpetab elu ise.

    ReplyDelete
  5. mu ema on täpselt samasugune:D

    ReplyDelete
  6. Mul on tunne, nagu oleksin juba kahel korral oma arvamust avaldanud, kuigi tegelikult ei ole veel jõudnud. Huvitav, kas meil on peale pesu kuivama panemise muid sarnasusi veel? Huvitav, kas me oleme ka väliselt sarnased?

    ReplyDelete