Monday, February 28, 2011

Mis mõttes Getter Jaani?


Mis mõttes võitis Eesti Laulu Getter Jaani, kui valikus oli ka see laul? Ja Orelipoiss? Minu arvates ei tohiks olla seda viimast vooru , kus rahvas saab hääletada kahe enim hääli saanud laulu poolt. Pubekate sõnumite saatmisega ei saa keegi võistelda ja pole siis ime, et just tema laul üle 60% häältega võitis.
Kurb.

8 comments:

  1. Mulle küll meeldis Getter Jaani ehk siis Lõhmuse laul ja ei ole pubekas ammu (aga ega ei tea ka :)) - leian, t hea valik. Aga "see laul" meeldis mulle ka ja Orelipoiss. Ma isiklikult ei saa muidugi üldse aru, miks oli vaja n.ö Eurovisiooni laul ümber nimetada Eesti lauluks, sest Eesti laul ei võrdu alati mitte Eurovisiooni lauluga.

    ReplyDelete
  2. Aga mulle Getter meeldib, ja Saksamaale peaks minuarust jsut tema sõitma. Orelipoisi fenomen minuni ei jõua. Aga kõige nõmedab on valida Eesti laulu- mis on täiesti hoopiski teine asi kui valida Eurovisiooni laulu. Need ei peaks üldse üks ja sama saade/üritus olema.
    Aga õnneks on inimeste arvamused erinevad ja seal oli ka 20 lahedat laulu sel aastal.

    ReplyDelete
  3. Millal lõppeb see undamine, et pubekad & pubekad... Ma arvan, et Eesti noortel oli muud ka teha, kui laupäeva öösel Eurovisiooni laulu valida ning 30 korda "Saada" nuppu peksta. Orelipoiss oli ka minu üks lemmikutest, aga olgem ausad - me valisime Eurolaulu. Midagi, mis sobiks sinna lavale. Ja Getteri lugu oli tõesti europop lahtrisse. Paaril aastal üritati originaalitseda Malcolmi & Leto Svetiga, aga mis juhtus? Midagi.

    Öeldakse, et kui hääletama ei lähe, siis ära virise valitsuse üle. Ja sealt mugandatuna, et kui kuulad "ainult head & mõttega muusikat!!", siis ei maksa Eurovisiooni südamesse võtta ning sappi pritsida, sest ilmselgelt europop ei ole sinu muusikamaitse. :)

    ReplyDelete
  4. ul ei ole mitte midagi europopi vastu kusjuures tegelikult, ka Getter Jaani vastu isegi. Aga...
    1) kui me valime Eesti Laulu, kus lisaks europopile on ka "head ja mõttega muusikat", siis mind häirib, et võidab europopp. Ma olen nõus, et sellisel juhul peaks olema kaks eraldi üritust. 1)Eesti Laul - kus võidaks bändid nagu Mimicry jms 2)Eurovisioon - kus me valikski eurolugu eurolugude seast. Hetkel on see üritus segamini nagu pudru ja kapsad.
    2) mulle meeldiks kui Eurovisioonil üleüldse esineks väheke vanemad lauljad (ja see ei käi üldse vaid Eesti kohta).

    Ja kui juba vingumiseks läks, siis 3)tglt meeldis mulle see ka kui iga maa pidi oma keeles laulma.
    Mitte et seal erilist vahet oleks, nii kui nii lauludega pole sel üritusel suurt midagi pistmist:)

    ReplyDelete
  5. Ja okei- Orelipoiss ei ole tõepoolest võib-olla Eurovisiooni jaoks parim valik, aga miks mitte Jana Kask? Oleks ka väga hästi sobinud ja poleks nii "kümnesse/äratuntavalt/igavalt eurolugu" olnud

    ReplyDelete
  6. Oma maa keeles laulmine meeldiks küll ja natuke vanemad lauljad poleks ka paha.

    ReplyDelete
  7. Tuleb lihtsalt aru saada sellest, et Eesti Laul ei ole mingi Laulukarussell suurtele inimestele, vaid meie Euroviisu laulu valimine. Mistõttu pole vaja mingit diipi rida ajada.

    Jana laul mulle meeldis, aga kas ma olen ainus, kellele see tundus kunagi liiga tuttavana? Nagu oleks mingist muusikalist või kellegi ballaadist maha viksitud? :D

    ReplyDelete
  8. Mulle Jana lugu meeldis esimesed 10 korda. Pärast seda hakkas ära tüütama.
    Kuidagi vinguv ja virisev, kas teile ei meenuta see seda lugu mis youtubis üleval oli, kus ta laulis, et oo miks sa mind ei armasta.. oma selle produtsendi kohta? Igatahes mul tekkisid küll kohe seosed. http://www.youtube.com/watch?v=k1zJ8PJthRI
    Mitte, et ma muidugi laulmisest midagi teaks.. aga ... On ju kuidagi sarnane..

    ReplyDelete