Thursday, January 13, 2011

Hulluks ajav viis

Niisiis...R2 "Aastahitti" vaatasin ma poolenisti magades. Läbi une kuulsin, et telefon helises, aga need, kes mind tunnevad, teavad, et ma ei viitsi suhteliselt tihti telefonile vastata, rääkimata siis sellest, et ma viitsiks unesegasena telefoni otsima minna. Pärast vaatan, kes helistas. Enne magama minekut kontrollisin telefoni. Ei ühtegi vastamata kõnet. Weird, mõtlesin ma esimese hooga, aga siis tuli meelde, et muutsin "suusabaasi" helina ära, sest iga kord kui telefon helises tekkis segadus, kas heliseb minu või Janeki telefon. Vaatasin Janeki telefoni. KA MITTE ÜHTEGI vastamata kõnet. Oleksin võinud vanduda, et ma kuulsin telefoni helinat, st tuttavat "suusabaasis on tantsupidu..." Kas ma siis tõesti kuulsin seda unes?
Selgus tuli hommikul, kui sain teada, et "Vana klaver" sai "Aastahitil" 5. koha. Hingasin kergendatult, järelikult ei olnud ma siiski eelmisel ühtul hulluks minemas. Imestasin küll, et kuidas see lugu nüüd ühtäkki tabelitesse jõudis, aga sinnapaika see mõtisklus jäigi.
Kuni kuulsin jälle "Suusabaasis on tantsupidu" helinat. Tormasin telefoni juurde. Seekord PIDI see telefon olema, sest olin üksi kodus (Janeki helinaks olen siiski jätnud selle loo) ja telekast ei tulnud "Aastahiti" kordust. Vaatasin köögilaual lebavat tumma telefoni ja kuulsin IKKA tuttavat helinat. No mida hekki? Sekund hiljem sain aru, et helin tuleb "Saku" reklaamist. Niccce!
Tänaseks olen ma peaaegu, et ära harjunud ja ei torma iga kord telefoni haarama kui tuttavat heli kuulen. Küll aga teeb seda nüüd Janek. Eile krabas ta õhtu jooksul kaks korda laualt telefoni:D
Kuidas üldse on nii, et üks igivana lugu korraga niiviisi "uuesti elama" hakkab? Minule sai laul hingelähedaseks selle suve jaanipäeval, lihtsalt lambist, Indrek rääkis, et tema tutvusringkonnas oli sama laul kuumimaks hitiks üheksakümnendatel. 2011 saab sellest ilmselt paljude hetkelemmik.
Kuidas?

4 comments:

  1. selles laulus on jube head väljendid a la "villaste sokkide lõhn" ja "lokkides lontkõrv"

    ReplyDelete
  2. mulle meeldivad lisaks nendele ka "juba siis olid klahvid sul kollased" ja "ega meie sind sõtkunud vähe" (sest esimest kui ei süvenenud laulu, arvasin et lauldakse inimesest ja siis tundus ikka eriti kummaline, et "vanal ajal" tehti laul sellest, kuidas keegi kollaste hammastega meest peksab. Blondi asi:))

    ReplyDelete
  3. Hveissbukis oli kampaania, et hääletame selle laulu Aastahitiks. Oleks võinud saada küll:)

    ReplyDelete
  4. Minu keskkoolis käimise ajal 2003-2006 oli see meie seltskonna põhilugu.

    ReplyDelete