Wednesday, October 20, 2010

Blond roolis


Hiljuti kuulsin üht intervjuud, kus keegi taksojuht ütles, et Tallinna liiklus on tipptunni ajal umbes, sest liiga palju naisi on roolis, et need teevad lollusi, on tähelepanematud ja ma ei tea veel mida. Mõtlesin, et WTF! Eile sain aru, et tal võis isegi õigus olla.
Jõudes eile hommikul sihtpunkti parkisin end kenasti ära kui avastasin, et minu taga seisab auto, milles olevad kaks naist mind tigedalt jõllitavad. Ma ei saanud aru, mida ma valesti olin teinud, sest sellel parkimiskohal polnud ei nime ega autonumbrit. Läksin välja ja küsisin veidike ülbelt, et kas siia ei tohi parkida. Kust mina tean. Suures Ja Tähtsas Ettevõttes töötades sain selgeks, et mõned parkimiskohad on "ajalooliselt välja kujunenud", võib olla siin ka. Üks naistest lasi autoakna alla ja lausus vihaselt: "Kas parema käe reegel jäi koju?" Nüüd ei saanud ma enam midagi aru. Ma ei olnud parklasse sõites ühegi autoga kokku puutunud. Mulle tundus, et olin üldsegi ainuke auto, kes sel ajal linnas sõitis. Naine jätkas:"Ristmikel kehtib parema käe reegel, Te oleksite mulle külje pealt sisse sõitnud täiega." Nüüd olin ma küll ehmatanud, kus ja kuna ja kuidas. Ma ju ei näinud ühtegi autot! Palusin punastades vabandust ja pomisesin, et ma tõepoolest ei näinud ühtegi autot.
Õnneks leebus ka naine, kes arvatavasti vaatas, et see autojuht on ikka nii blond, et teda pole mõtet sõimata ja palus mul edaspidi ikka tähelepanelikum olla ja reegleid järgida. Punastasin veelkord ja tundsin piinlikust. Ma olin ju ikka arvanud, et olen väga korralik ja ohutu liikleja. Ja nüüd olin ma kellelegi nii ette sõitnud, et nad olid sunnitud mind lausa jälitama, et mulle teada anda, milline idioot ma olen. Neil oli selleks ka igati õigus!
Ma saan aru, mida see taksojuht oma intervjuus öelda tahtis. Minusugused unised ja omades mõtetes autojuhid ongi need, kes tipptunni ajal liikluse umbe suudavad ajada. Püüan edaspidi teisi autosid rohkem märgata. Ja enam ei kiru nii palju kui keegi jälle avarii on teinud. Eile oleks ma ise võinud üks neist olla:(

4 comments:

  1. Kokkuvõttes läks ju hästi ja ega parema käe reegel ei tähendagi ju auomaatselt seda, et kel parem käsi vaba, peab uljalt seda õigust kasutama - ka siis ju tarvis tähelepanelik olla, nagu see naine ka õnneks oli. Õnneks sulle ja endale samuti. Arenguruumi küllalt veel. Sul.Mul ka. Aga küsis lahedalt, mis siis, et vihaselt.

    ReplyDelete
  2. auomaatselt ei ole mingi uus sõna - lihtsalt t täht jäi vahele :)

    ReplyDelete
  3. No ma ei tea... kui vaadata statistikat, siis sõidavad end kraavi pigem uljad-julged meesterahvad...
    Pole eriti täheldanud, et naisjuhtidel oleks soovi maanteedel autovõimsust testida:)
    Nii, et keera aga rooli edasi:)

    ReplyDelete
  4. püüan lihtsalt roolis edaspidi vähem uneleda:)

    ReplyDelete