Wednesday, January 27, 2010

Kolmapäevased mõtisklused koogist


Mäletate seda koogisöömist, kuhu Uus Poiss kutsus ka Särava Gerda, keda ei tohtinud kutsuda? Lisaks sellele, et Uus Poiss selle eest peksa sai, tekkis Mutrikese peakeses veel palju huvitavaid mõtteid. Suur Tatraveski, kelle töökohustuste hulka kuuluvad hjuman riisoorsis, on alati esimene, kes uutele alamatele selgitab Suure ja Tähtsa Ettevõtte koogipoliitikat - esimese palga, esimese kuu, katseaja lõpu, sünnipäeva, aastapäeva, korterite müügi, autode ostu, koera ja kassi soetamise, lapse sünni, puhkusele mineku, puhkuselt tuleku puhul tuleb oma kolleege kostitada koogiga. Kui keegi unustas sellist imelist traditsiooni aus hoida, tuletatakse seda üsna sapiselt meelde.
Mida aeg edasi, seda nõmedamaks koogisöömise üritused muutusid. Kamp šaakaleid vajus kokku, nosis koogitüki sisse, kommenteeris midagi ja vajus tagasi oma urgu. Mõne aja pärast hakkas Suur Tatraveski, hjuman riisoorsis, osalema vaid valitud koogisöömistel. Igale poole ei jõua lihtsalt! Alles hiljuti pommiti kook välja Mutrikeselt - Mutrike mõtles selle lihtsalt lauale panna lõuna ajal, et kes tahab see võtab, mis siin ikka kiidelda selle korterimüügiga. Rikkaks ju ka ei saanud. Aga noh lasi ikka draama vältimiseks tillukesel Tatraveskil, uuel assistendil, teise maja rahvale ka teada anda, et pakub kooki. Of koors ei loivanud keegi Tatraveskitest kohale - Suur Tatraveski ei pea Mutrikest kellekski ja tillukesel Tatraveskil oli just lõuna läbi saanud, ei saa tööpostilt eemal olla. Of koors....

Uus Poiss pakkus kooki selle puhul, et on Kuningriigi alam olnud tervelt aasta. Kutsus kõik sulelised ja karvased kohale. Of koors ei loivanud Suur Tatraveski kohale - kartis ehk Särava Gerdaga kokku saada ja tillukesel Tatraveskil oli just lõuna läbi saanud, ei saa tööpostilt eemal olla. Of koors....Samal päeval oli tööle tulnud Veel Üks Uus Tüdruk, kes ei julgenud üritusele tulla, sest liiga palju võõraid inimesi korraga ja... Noh, mis seal ikka, suur inimene.
Järgmisel päeval sai aga Uue Tüdruku Osakonna Juht piki päid, et miks ta Uue Tüdruku niiviisi ripakile jättis. Hjuman riisoorsis on meil majas huvitav miks? Veel järgmisel päeval hakkas üks teine Tatraveski jahvatama, et kuidas niimoodi Osakonna Juht uue töötaja ripakile jättis, et hjuman riisoorsis tegi kohe märkuse. Kui Mutrike ja Saara julgesid muiates arvamust avaldada, et tegelikult võiks selliste asjadega nagu uue töötaja tutvustamine, seltskonda sisse sulandamine tegeleda oma ala spetsialist, oli Tatraveskil kohe vabandus varrukast võtta: "Oi jah, hjuman riisoorsis oleks tulnud küll, aga tahtis varem ära minna ja pidi tööd tegema..." Enne koogisöömist olid Tatraveskid koos köögis jahvatanud poolteist tundi! Kohvitasside ja lusikate klõbina saatel.
Huvitav, et need vabandused on alati justkui varrukast võtta.
Huvitaval kombel satub töötegemine just teatud koogisöömiste ajale, muul ajal on küllalt aega igal pool ringi lehvida. Huvitaval kombel on tillukesel Tatraveskil ka tööpostile tagasiminekuga kiire vaid mõningatel juhtudel, kui Tatraveskid jahvatavad, siis on aega veskil olla küll ja rohkem. Tööpost läheb meelest.
Huvitavad traditsioonid....
Mutrike ootab kohe mõnuga, et keegi saaks talt uue koogi välja pressida, näiteks sünnipäeva puhul. Mutrike ootab kohe mõnuga, kui ta saab öelda, et kooki pakub ta oma kodus sünnipäeval neile, kelle ta sinna ise kutsub.
Milleks hoida aus sellist väiklast traditsiooni?
Kui Mutrike üldse kunagi otsustab Kuningriiki millegagi kostitata, siis on see vaid üks parajalt priske närimata kont!

ps: Mutrikesel on töö juures tekkinud uus hobi - ta jälgib sportliku hasardiga kella kui Tatraveskid omavahel köögis tööasju arutavad või telefoni teel või kui kaua kestab nende lõuna ja kui kaua võtab tillukesel assistendil aega teise majja kohvi viimine.
Lõuna kestab POOL tundi.
Särav Gerda ei tohtinud kusagil viibida kauem kui viis minutit. Ei sobi, äkki keegi tuleb, äkki keegi helistab. äkki keegi...Mutrike ei tohi Saara toas olla rohkem kui viis minutit, rohkem ju ikka tööasjadele ei kulu. Saara ei tohi teises majas käia kauem kui viis minutit - mis ta käib seal poistega rääkimas.

Tatraveskite hetke lõunarekord on 58 minutit.
Kohviviimise rekord 47 minutit.
Keskustelu köögis 1 tund ja 30 minutit
Keskustelu telefoni teel vist oli 52 minutit.

1 comment: