Monday, January 18, 2010

Tõde, ideaalid, eskapism ja eluvale


Mutrike on täna väga rahul - "Metspart" on lõpuks ometi nähtud! Öelda saab vaid ühte - must-see etendus. Mutrike on "Metsparti" analüüsinud ja lugenud mustmiljon korda ja kartis, et äkki on lootused liiga kõrgel, äkki on raskesti arusaadav, äkki... Kaks ja pool tundi läks aga linnutiivul ja täiega nautides.
Ei pea olema üldse särav vildikas, et loo moraal ära tabada. Mis juhtub siis, kui inimesed teiste inimeste elusid korraldama hakkavad, minevikus tuhnima ja pimestatult ideaale taga ajama? Millised tagajärjed on tõel? Kas tõde tuleb iga hinna eest päevavalguse kätte kiskuda? Kas on olemas üks ja ainus tõde?
"Metspart" tõstatab nii palju mõtlemapanevaid küsimusi. Mutrikesel tekkis kohe hull mõte, et seda võiks vaatama minna kogu Suure ja Tähtsa Ettevõtte kollektiiv, juba esimesed minutid etendusest tundusid Mutrikesele suurejatähtsaettevõttelikult tuttavad: kaks teenijat omavahel sosistamas ja klatšimas. No ja siis Võimukad ja Tähtsad Inimesed elu nautimas, Mutrikesed põhjamudas hääbumas...Ainsaks õnneks eluvale!

No comments:

Post a Comment