Wednesday, January 20, 2010

Tähtsad Inimesed & Targad Otsused


Eelmisel aastal sai Mutrike au osaliseks olla ühe Suure ja Tähtsa Ettevõtte projekti koordinaator. Projekt pidi lõppema 31.jaanuar 2010. Et see just kõige paremini ei müünud, hakkas Mutrike Tähtsaid Inimesi oma küsimustega tüütama. Muidu oleks hiljem öeldud, et miks Mutrike ei tegelenud sellega, kedagi ei teavitanud. Et oma nahka päästa (Mutrike on õppinud, et Tähtsas Ettevõttes tuleb seda alati teha), jättis Mutrike meilid alles, pani veel follow-up lipukesed ka külge, et vajadusel kohe vanad meilid kibe-kiirelt üles leida. Eile saabus see päev, kui follow up lipukestest oli kasu.
Tähtis Inimene tuli Mutrikese juurde ülesandega: "Mulle helistas Välismaa Firma Juht selle projekti asjus, see hakkab nüüd lõppema. Me otsustasime, et oleks hea projekti pikendada, oleks totter paluda kaubad tagasi saata. Pigem anname neile rohkem aega. Mutrike, kas sa oleksid nii hea ja paneksid kokku tabeli selle kohta, mis meil nende juures on ja mis on müüdud?"
Minut hiljem saatis Mutrike Tähtsale Inimesele edasi meili, mille ta oli saatnud päev varem Välismaa Firma Juhile. Selles seisis:
"Mul on mõned küsimused seoses projektiga, mis nagu Te teate lõppeb 31.jaanuar. 2010 Võib olla Te olete juba arutanud, mismoodi me edasi läheme. Minu arvates oleks kõige targem projekti pikendada, sest oleks üsna kulukas ja vaevaline kaupa tagasi saata. Lisatud on ka ülevaade Teie laos olevatest kaupadest. Aitäh tagasiside eest!"
Pole muidugi üldse üllatav, et Mutrike vahelülina oli jälle nähtamatu. Aga Mutrikesel on hea meel, et Tähtis Inimene ja Välismaa Firma Juht omavahel just sellisele otsusele jõudsid - targad inimesed ikkagi.
Ja et vinti üle keerata, saatis Mutrike Tähtsale Inimesele veel ühe follow up lipuga tähistatud meili.
Esimene kord oli see saadetud 10. oktoobril. Lisatud tabel ülevaatega, mis kaup kliendi juures on ja mis on müüdud. Meilis seisab:
"Mul on tekkinud mõningad mured seoses selle projektiga. Nagu tabelist näha ei müü kaup kuigi hästi. Jaanuar pole aga kaugel, kas oleks võib olla mõtekas lepingut näiteks detsembris uuendada, pikendada?"
Loomulikult ei reageerinud sellele meilile mitte keegi.
30. novembril saatis Mutrike Tähtsale Inimesele sama kirja uuesti ja lisas: "Kas te olete otsustanud, kuidas projektiga edasi läheme?" Ja lisas jälle tabeli ülevaatega.
Loomulikult ei reageerinud ka sellele meilile mitte keegi.
Küll on hea, et vähemalt Välismaa Firma Juht otsustas üleeile projekti suhtes muret tunda. Ja küll on hea, et Tähtis Inimene saab teistele Tähtsatele Inimestele koosolekutel rääkida, et kuna leping oleks lõppenud 31.jaanuar, otsustas ta lepingut pikendada.
Küll on hea, et Tähtsas ja Suures Ettevõttes töötavad targad inimesed. Mitte ainult mutrikesed.
Aga selliste väikeste rahuldust pakkuvate meilide saatmise eest vaatab Tähtis Inimene täna Mutrikest kuidagi mr-burnsilikult.
Ei tea, miks...

No comments:

Post a Comment