Thursday, October 15, 2009

Kuulekuse mais ja tõrksuse kartulid


Jälle on möödunud üks imeline päev, kus selgus, et Mutrike ei saa oma tööga hakkama. Keegi seda otse küll ei öelnud, aga Mutrike sai ise aru, et see oli kivi tema kapsaaeda. Mitu nädalat tagasi sai Mutrike kliendilt tellimuse, klient soovis, et tellimusse lisatakse ka mõned reklaamlehed. Mutrike saatis kohusetundlikult kõigile Olulistele ja Asjasse Puutuvatele Inimestele selle info laiali - isegi kirjavahetuse, mis tõestaks, et Mutrike on seda teinud, hoidis targalt alles. Mutrike kirjutab, et ta lisab tellimusse karbi reklaamlehti. Peale selle võib Mutrike pea anda, et ta seda ka tegi.

Rohkem Mutrike tellimust ei puutunud, tema oli endast kõik teinud. Ometigi läksid reklaamlehed eile kõigil meelest. Viimasel hetkel helistas klient ja tuletas seda Kellelegi Usaldusväärsele meelde. Jumal tänatud! Sest Mutrike oli unustanud...

Samal ajal kui Keegi Usaldusväärne reklaamlehtedega tegeles, sattus Mutrike rääkima Tähtsa ja Asjasse Pühendatud Inimeseha, kes küsis, kus Keegi Usaldusväärne on, kas ta äkki tegeleb reklaamlehtedega? Oh jah, muidugi...Krt! Mutrike vandus end maapõhja, enda arvates oli ta kõik teinud, aga ikka läks nii nagu alati. Järgmisel hetkel said kokku Keegi Usaldusväärne ja Tähtis ja Asjasse Pühendatud Inimene, nüüd avaldas Tähtis Inimene arvamust, et võib-olla ta midagi oli reklaamlehtedest kuulnud, et ehk oli sellest juttu, aga täpselt ei mäleta. Kuidas kurat sa siis oskasid minu käest nende kohta küsida? Telepaatilised võimed?

Mutrike võiks pea anda, et lisaks laialisaadetud infole pani ta selle info ka tellimusse, aga tõestada ta seda ei saa, tellimusega tegeleb peale Mutrikese veel PALJU inimesi, kes sealt infot hangivad, kõike võib juhtuda...aga "süüdi" kuigi keegi seda otse ei ütle on ikka Mutrike. Tähtis Inimene lihtsalt naeratas kaastundlikult Mutrikesele ja ütles: "Tegijal ikka juhtub...seekord ei olnud see ju midagi väga hullu!"

Ei olnud jah, ja lahenduse sai asi ka enne kui hilja, aga miks on jälle Mutrike see, kes hakkama ei saa. Jälle see rumal Mutrike. Tark Mutrike oleks endale meelespea pannud, laost kõik asjad kokku korjanud ja tubli töölisena need kaubaauto juurde vinnanud. Nüüd pidi Keegi Teine tema töö ära tegema.

Mutrike ei taha enam kuulekas mais olla, ta tunneb, et temast on saamas tõrges kartul. Mutrike tahaks Tähtsatele ja Asjasse Pühendatud Inimestele öelda, mis ta arvab, aga nad, sigudikud, on kõik lapseootel. Ja neid tuleb säästa. Peale selle kasvab Suures ja Tähtsas ettevõttes suures jaos vaid Kuulekuse Mais, mis kasvab sirgete ridadena, tehes rohimise lihtsaks. Seepärast ei ole ka probleemi.

Vahel aga kasvavad selles ka tõrksuse kartulid, mis paisuvad ja koguvad jõudu nähtamatult maa all.

Aga koguvad jõudu milleks?

No comments:

Post a Comment