Saturday, July 25, 2015

Nii töötan mina

Katré pani mind tööalastele küsimustele vastama, et oleks vaheldust tilu-lilule:) Ma ei saa öelda, et mu vastused just kõige tilu-lilutumad tulid, ma lihtsalt vist olengi selline kaootiline "kunstiinimene". Vaatame, mida Heily ja Kristel omakorda vastavad. 

Asukoht: Hetkel Tartu-Tallinn maantee, muidu Lillehammer, Norra
Üks sõna, mis kõige paremini iseloomustab, kuidas sa töötad: kunstipäraselt. Mul peab kogu aeg mitu asja käsil olema, sest ma ei talu rutiini ja kui pean liiga kaua järjest ühe asjaga tegelema, siis see ajab mind endast välja. 
Praegune tööots: 90% ajast kulub nESTi käima tõmbamisele.
Praegune mobiiltelefon:  iPhone 4s. Ma tean küll, et ajast ja arust ning ma loomulikult tahaks uuemat versiooni, sest see hakkab vaikselt ära väsima, kuid asja ajab ära. Ma olen täielikult iPhone usku!
Praegune arvuti: Kohutav kohutav vana juust Dell, aeglane ja klahvidki ei tööta.
Milline programm, rakendus või muu töövahend on sinu jaoks asendamatu: Märkmikud  ja iPad. Mul peab olema võimalus oma ideed kohe kirja panna, iPad on praktiliselt kogu aeg kaasas, et kasutada töötegemiseks iga vaba hetk, mis tekib. Kuna mul puudub klassikaline 9-17 töö, siis pean ma ise vaatama, kuna ja kuidas asjad tehtud saab. Lapse kõrval tekivad vabad hetked ootamatult. Õelt kingiks saadud padi klaviatuur on üks parimaid kinke, mis ma saanud olen. Imeline asi. Teeb elu palju lihtsamaks. 
Milline on su töökoht: Ma unistan tillukesest kabinetist, kus valitseks minulik korralagedus/kord. Vintage mööbliga (mulle tulevad kohe silme ette kapid ja lauad 1970-aastatest) ja krooniks oleks Arne Jacobseni Egg-tool. Hetkel mul töökoht puudub, teen tööd põlveotsas, köögilaua taga, diivanil, voodis. See tekitab mus stressi, et mul pole ühte konkreetset kohta, kuhu tööasjad panna. 
Milline on su lemmik aega säästev nipp? Teha mitut asja üheaegselt. Mitte kõige loogilisem nipp, aga nii ma toimin.
Millist vahendit kasutad “to-do” nimekirja pidamiseks: Kalendermärkmik. Mulle meeldib asju vanakooli-meetodil üles kirjutada. Panen päevade kaupa kirja, mis vaja teha ja siis tõmban maha või kirjutan uuesti järgmisele päevale tegemata asjad. Mõnikord mulle meeldib tänased toimetused ülehomse varna visata, et tekiks kaks vaba päeva ja nii päevast päeva. Niimoodi mõne "tüütu kohustuse" endale meeldetuletamine muutub aga kiiresti irriteerivaks ja teen asja ära, et ei tekiks "lõputu küünlapäeva" tunnet.
Milline vidin on veel asendamatu peale mobiili ja arvuti? Pole. Ma tunnen puudust korralikust kaamerast, et toodetest sotsiaalmeedia ja kodulehe jaoks  saaks kvaliteetseid pilte teha. Ja blogisse muidugi ka. See oleks asendamatu.  
Millises igapäevases asjas/tegevuses oled sa teistest parem? Virisemine. Organiseerimine. Ma olen hea projektijuht.
Millist muusikat sa töötades kuulad? Seinast seina. Klassikast üheksakümnendate tantsumuusikani. Kõik oleneb tujust ja sellest, mida ma parasjagu teen. Kirjutada eelistan ma vaikuses. Vanasti ärkasin ma tihti öösel üles, et mõni (enda arvates) hea idee kirja panna, et meelest ära ei läheks.
Mida sa hetkel loed? peale lapse sündi on lugemine soiku jäänud. Hetkel on mul pooleli "Armastus ja Louis XIV".
Mis sind inspireerib? Inimesed ja loodus.
Oled sa rohkem introvert või ekstravert? Mõlemat? Introvertne ekstravert/ekstravertne introvert. Mulle meeldib kohutaval kombel suhelda, kuid aegajalt on mul vaja nö oma mullis olla. Sellistel hetkedel võin ma endast jätta ülbe mulje.
Milline on su unerutiin?  Äratus kuue-seitsme vahel, magama kümne paiku. Nii nagu Ida rutiin. Kui päeval pole viitsinud/saanud tööd teha, siis teen seda peale Ida magama jäämist ja hoogu sattudes võin end vabalt unustada, nii et enne kui arugi saan on kell 1-2 ja uneaega jääb liiga väheks. 
Täida lünk: _____ võiks vastata järgmisena samadele küsimustele. Heily ja KreekaPähkli Kristel.
Milline on parim nõuanne, mille kunagi saanud oled? Üks loomeinimene kirjutas mulle hiljuti: "Iga algus on raske, aga ettevõtlikud inimesed hoiavad kokku, nii et keep your head high. /.../ Saadan sulle ka ühe vanasõna, mis mind on palju aidanud."  See kiri motiveeris mind nii, et hakkasin ühe eesmärgi nimel veelgi rohkem pingutama.
Soovid veel midagi lisada lugejatele ja fännidele?  "Always go with your passions. Never ask yourself if it's realistic or not!" (Deepak Chopra) ehk siis ära alahinda oma sisetunnet ja tee, mida armastad.



1 comment:

  1. Tehtud: http://enesest.blogspot.com/2015/07/kuidas-ma-tootan.html

    ReplyDelete