Friday, September 10, 2010

Väike maja preerias


Mida teha siis kui avastad ühe korraga, et elektrit ei ole ja et telekat ei saagi küünlavalgusel vaadata? Kuidas lahutada oma meelt ilma teleka või raadiota? Tuleb tunnistada, et see oli raske. Istusime mõnda aega Janekiga köögis, mugisime võileibu ja igavlesime, aga me oleme siiski leidlikud inimesed. Janek oli just oma telefoni saanud meie uue lemmiklaulu, ikka selle Suusabaasi loo. Arvutiaku pidas ka veel veidike aega ja nii otsisime me netist ka laulusõnad. Hetk hiljem murdis harjumatu vaikuse telefonist kõlav "Suusabaasis on tantsupidu..." ja meie kahe laul. Jah, ka mina laulsin. Elektrikatkestus võib teha imesid. Aeg läks kiiresti, sest meil tekkis kohutav jonn saada laul selgemaks rohkem kui esimese salmini. On aga sõnad! On aga meloodia! Vahepeal läks meil juba päris hästi, siis jälle toimus märgatav taandareng, siis ajas üks sassi, siis teine...Päris selgeks me lugu siiski ei saanud, kuid terve järgmise päeva kummitas mind nüüd esimeste lausete asemel hoopis viimane. "Sa kaaneta küüüüüüünik," ümisesin ma terve päeva ja tahtsin mingil veidral põhjusel tihti laulda hoopiski "Sa küüneta kaaaanik..."
Olime terve õhtu nagu perekond "Väikesest majast preerias". Küünlavalgel ja lauluga meelt lahutades. Ainult et kandle ja viiuli asemel üürgas köögilaual moodne telefon. Laste asemel olid koerad-kassid, kes meid imestunult silmanurgast jälgisid ja aeg-ajalt haigutasid, justkui tahes meile öelda, et "aitab juba, kas te ei saa aru, me tahame juba magada." Aga meil oli ju vaja laul selgeks saada. Ja midagi targemat ei osanud me ka teha. Kahekesi ei saa isegi neid lauamänge mängida, mis meil kodus olemas on.
Igatahes tuleb öelda, et elektrikatkestus ei olegi ehk väga paha nähtus. Kui ta muidugi väga pikaks ei veni. Sest olgugi et väljas on veel soe, jääkülma vihmaveega ennast ju ei pese, kohvi tahaks ka juua ja telekat vaadata! Seega... kui tahate koos ilma teleka ja muude segavate faktoriteta aega veeta, omavahel suhelda ja isegi laulda (mida mina muidu kunagi ei tee!), paluge et elekter ära läheks! Küünlad ja vein ei tulnud ka kahjuks!
Järgmiseks hommikuks oli tavapärane olukord taastunud ja elu läks edasi täpselt nii nagu igal teisel päeval. Mina teleka ees või arvutis. Janek maja kallal nokitsemas. Laulust ei olnud enam kippu ega kõppu...

2 comments:

  1. Kas ma lugesin: Küünlad ja VEIN ei tulnud ka kahjuks?
    Liisu?!!!

    ReplyDelete
  2. jah! kahjuks küll... aga pärast ebameeldivaid eelnevaid kogemusi, kus ma enda kohta liiga palju teada sain, mõtlesin, et põrgusse...ja kui siis veel elektrit kah polnud, siis andsin alla. Nõrk olen, ma tean:(

    ReplyDelete