Thursday, March 17, 2016

Palun seletage lollile, kes ja miks selliseid asju kannab?

Oma "armastusest" dresside vastu olen ma varemgi rääkinud. Viimane kord hakkas see teema täitsa oma elu elama, nii et üsna riskantne on jälle vana hea dressiteema üles võtta, kuid ma ei saa. Ma pean lihtsalt teada saama, kas ma olen ainukene, kes ei suuda aru saada: 

- kes tellib endale sellised suurte logodega dressid? 
- kes tellib endale selliste suurte logodega dressid, mis kaugelt karjuvad "feik"? 
- miks sellised dressid endale üleüldse soetada? ma usun,et H&M ning sajad tuhanded muud  "märgita" poed pakuvad sarnast tüüpi kodus-lösutamise-dresse.



Ja mis ometi toimub inimese peas, kui ta sellise riietusega  ( LINK) avalikku kohta läheb? Muidu ju 90% ajast stiilne ja kena naine, aga see? Mis asi see oli? See on ju hullem kui see kunagine saunamütsi-ämber. 
Kas koledad dressid on mingi selle kevade moehitt, mis endale kindlasti soetada tuleks? 

12 comments:

  1. Evku oleks koguaeg dressidega ringi käinud äkki, aga enne ei saanud ju :D Nüüd on jälle tema ise? :D

    ReplyDelete
  2. Efka alati maitselage olnud mumst. Ainsad korrad, kus ta pange ei pannud, oli vabariigi aastapäeva vastuvõttudel.
    A dressid muidu moes jah. Vist. Vähemalt mu üliõpilased kosserdavad siukstes asjandustes loengus käia. Minu porina peale teatas noorem kolleeg et taoline "roomasin just voodist välja ega ole vähemalt kolmi päeva dushi all käinud ja pead kamminud" look pidi olema taotluslik ja trendikas. Jumal ise teab, miks see nii on. Ma vihkan dresse sama kirglikult kui uggse. Pole veel näinud, et need kedagi kaunistaks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulle iseenesest uggsid meeldivad, sellised mõnusad hüppan-korraks-poodi-piima-ostma-jalanõud, aga peale seda kui olin uggsilised tööle jalga pannud ja üks geist kolleeg ütles, et issand jumal, kas te naised tõesti aru ei saa, et need ei kaunista teid kuidagi, pole sama viga enam teinud.

      Mis aga dressidesse puutub, siis...ma ei suuda mõista, KUIDAS kurat see trendikaks on saanud.

      Delete
    2. Ma ei tea, mu meelest on nii palju mugavaid jalanõusid, mis näevad vähem kossakad välja kui uggsid ja mida võib nurgapoodi lippamiseks jalga panna. Kasvõi kõige tavalisemad baleriinad või tennised.
      Dresside kandmiseks on mumst ainult üks aktseptaabel koht: spordivõistlusel sportlase, mitte pealtvaataja seljas. :D Mulle väga meeldis su varasem activewear postitus selles osas.

      Delete
    3. Tõsi, ma tegelikult olen väga tennise-usku inimene ja eelistan neid uggsilistele (vbla ka põhjusel, et mul pole uggse:D)
      Tookord kui ma activeweari'st kirjutasin, siis inimesed said valesti aru.Just nagu oleks ma öelnud, et kogu aeg peab ülikonnas või kostüümis käima. Ma aga leiangi, et peale dresside (mida kasutatakse sportimisel!) on nii palju muid mugavaid vabaajariideid, mida kanda ja milles mitte kossakas välja näha. Vaatasin nüüd ma ei tea, mis põhjusel uuesti seda Evelini Buduaari pilti ja mõtlesin, et tõesti, tule taevas appi, kui inimesed nüüd kõik niimoodi ringi hakkavad lippama, sest see on trendikas. Prrrr!

      Delete
  3. Muidu ma elan üle kui vabaajariideid linnas kantakse aga seda tüüpi dressid kohe kindlasti kedagi ei kaunista. Kenad inimesed ja kottis püksitagumikud ning välja veninud püksipõlved ei ole ilus kombinatsioon.
    Ma julgen väita, et puuvillaste dresside ja tikkkontsade ning minikleidi vahele jääb palju mugavaid ja inimesi kaunistavaid riideid.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma julgen ka sama väita, st julgesin ka varem, siis sain juba sugeda, sest dressid olla ikka oivaline vabaajariietus. No ma ei tea... Ja veel eriti sellised feik bling-bling kirjadega

      Delete
  4. Uggisid olen minagi alati koledateks ja mõttetuteks pidanud. Sel talvel aga leidsin neile ideaalse kasutuskoha. Nimelt töötan tallis ja ütlen ausalt, et kui on vaja ikka tundide kaupa külmal betoonil asjatada, siis on uggid seal asendamatud. Jalad kogu aeg mõnusalt soojad.
    Tänavale ma neid endiselt jalga ei paneks, sest nad on vaatamata kõigele inetud ja vormitud edasi.

    ReplyDelete
  5. See edevate dresside mood on vist tulnud Venemaalt, kuna praegu on seal see hullult moes. Näiteks Alena Shishkova (kellel miljoneid jälgijaid eksole, kes iga tema moevärki järgivad) eksmehel Timatil on riidefirma Blackstarwear, mis toodabki siis selliseid kivikeste ja kirjadega dressikomplekte. Väga popp värk, kõik oligarhide naised kannavad selliseid dresse nagu vormiriietust. Ilmselt sellepärast, et nad on koguaeg lennukis ja lennukis on moodne igal pool kanda mugavaid ja ekstramugavaid riideid, aga vene uusrikaste maitse järgi peab selle ka üle kuldama veits. Ja siis tulevad juba riburadapidi tavalised inimesed, kes niisama tänaval käivad, aga tahavad ka oligarhi kaaslase välimust emuleerida. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahsoo, et selline taust:) nojah, makes sense. Oligarhide kaasade seljas siis. Tavalisel Mannil mitte nii väga:D

      Delete
  6. Sa küsid miks on moodne. Oletan, et küllap sama mehhanism, kuidas trendid muutuvad - keegi kannab ees, ese hakkab kandma temaga seonduvat või muidu hetkel ühiskonda sobivat sõnumit ja moevool on olemas. Ma ise seostaks dresside trendi sellega, et seksikuse ja vormisolemise nõue on pisut taandumas ja taas on lubatud olla selline heas mõttes "mässakas" - soe, kodune, relaxed, vaba endale seatud piiridest jms. Ma ise olen veidi pealt 30ne naine, elan-töötan Tallinnas, tööriietus on enamasti kabedapoolne ja naiselik. Kui ma tahan pärast tööd pisut liikuda, siis jah, ma viimasel ajal lükkan endale hallid dressid selga (puuvillased, kaltsukast) ja kõmbin kaltsukatiirule või toidupoodi ja kui juhtub, et selle käigus kõht tühjaks läheb, siis astun võib-olla mõnda söögikohta ka sisse. Miks just sellised dressid? Sellele on lisaks trendiloomele ka muid põhjuseid. A) mulle meeldivad väga cargopüksid, aga need on viimasel ajal kaubandusvõrgust kadunud. B) teksasid ei meeldi kanda mulle sportlike tossudega, aga kui tahan kiiresti kõndida, siis on ju tossud head. Pealegi on viimasel ajal olnud saada vaid selliseid väga kitsaid teksasid, mis minu ürgnaiselikku a la KimK figuuri ülearu ei kaunista. Sama kehtib retuuside kohta. C) seelikuid-kleite on mugavaid küll, aga neid ei meeldi mulle kombineerida sportlike jalatsitega. Nii - ja seega langevad ootamatult moodi tulnud lössis dressid täpselt kokku minu vajadustega liikuda vabal ajal mugavalt ja kiires tempos ringi. Kas ma seejuures mõtlen sellele, kas ma näen moekas ja seks välja? Mkm, üldiselt ei. Kui see dressriietus on selgas ja ma seisan esikupeegli ees, siis ma kviteerin endale, et riietus, mis mul seljas on, on hetkel sotsiaalselt aktsepteeritav (nt kalipsos kaltsukasse kõmpida oleks vbl ka mugav, aga üllatunud pilke oleks tänaval mu maitse jaoks törts palju), siis sellest piisab. Ma ei otsi endale meest ja ma ei vaja poetiirult ka nais-moepolitseinike heakskiitu, et näe, mis stiilne mutt siin poe poole kõmbib. Not a single fuck is given, tegelikult. Ja Evelin, kes pidi nii palju aastaid trimmis-trammis olema, võibolla ka lihtsalt naudib sotsiaalselt aktsepteeritavat, aga mitte pretensioonikat riietust.

    ReplyDelete