Wednesday, September 24, 2014

Mr. Poppins tegutseb jälle


Eile kui me Tartust tagasi tulime, hakkas Ida kusagil Jüri kandis nutma, ei aidanud jook, söök ega  klouni mängimine. Mr. Poppins läks ähmi täis. "Tal on midagi viga kui ta isegi süüa ei taha!"teadis Mr.Poppins. Jah, seda teadsin ka mina, tal on kõht täis, aga ma ei hakanud seda ütlema. "Aga miks sa ei tee midagi, miks ta nutab?"pahandas Mr. Poppins. No ma ei tea, Idal on komme autosòidu ajal enne magamajäämist nutma hakata, ma ei saa ju iga kord autot peatada kui Ida natuke rohkem häält teeb. Niimoodi sõidaks ma Tartust Tallinna terve tööpäeva. Mr. Poppins jäi arvamusel, et Idal on midagi viga ja me pidime peatuma, sest Ida kisas karjus rohkem kui Mr.Poppins suutis taluda. Ida sai sülle ja karjumine lakkas, Mr. Poppins pidi vastumeelselt tunnistama, et mul oli õigus olnud. Viis minutit hiljem Ida magas.

Päev varem panin ma Ida vankriga maja ette magama. Akna tegin lahti, et kuuleksin kui ta ärkab, sest me ikka pole viitsinud beebimonitori osta. Kui ma süüa hakkasin tegema, nägin ma pahura näoga Mr. Poppinsit vankriga liikumas. "Mida sa kolistad nii kõvasti, et laps magada ei saa!"turtsus ta. Mina muidugi arvasin, et laps lihtsalt ärkas, aga Mr.Poppins oli veendunud, et ma ajasin oma kolistamisega lapse üles. Mis sellest, et mina "kolistasin" köögis ja laps magas elutoa akna all ning me ei ela just tikutoosisuuruses majas. Seega, kui Ida magab, ei tohi kosta majast ega õuest ühtegi heli. 

Òhtuti paneb Idat magama Mr.Poppins "sest sa ei oska ilma nututa". Tõsi, mingi tõetera selles muidugi on. Pean tunnistama, et Mr.Poppins paneb Idat õhtul paremini magama. Ühel õhtul kui Ida oli magama jäänud ja Mr.Poppins oli allkorrusel ning lasi just koera tuppa, kostus ülevalt korruselt trihnumist. Mr.Poppins pahandas koeraga: "Mida sa nii kaua koperdad, mul laps üleval nutab!" Ma proovisin diivanilt tõusta, jp, ma ei olnud diivani külge liimitud. Ma proovisin trepist üles minna, jp, mu jalad liikusid. Ma proovisin Idat magama paitada, jp, ma sain hakkama. Kui ma uuesti alla tulin oli Mr.Poppins pahur. Ida magama kussutamine on TEMA  töö.

Hommikuti kui Ida diivanil väikest uinakut teeb, istub Mr.Poppins tal kõrval. Üldiselt see uinak väga kaua ei kesta, nii et pole hullu. Täna kestis uinak poolteist tundi. "Ma tahaks ka juba oma toimetustega pihta hakata,"mossitas Mr.Poppins. "Aga miks sa siis ei hakka?Ma valvan," pakkusin mina. "Ma ei saa hetkel liikuda, ta toetab end vastu mind, aga magab nii sügavalt, et ma ei taha, et ta ärkaks," vastas Mr. Poppins. Lõpuks ta siiski liigutas end. Ida ei ärganud. 

Kui Ida lõpuks ärkas, lendas Mr.Poppins kohe kohale ja krabas ta sülle. Jalutas mööda tuba, vaatas maale ja aknast välja, kuni palus lõpuks mind, et ma ka natuke Idat hoiaksin, et Mr. Poppins saaks rahulikult kohvi juua. Ma ei saanud aru, miks ma teda süles oleks pidanud hoidma. Miks ta niisama maas mängida ei võiks. Sellel küsimusele Mr.Poppins vastata ei osanud. 

Meie armas Mr. Poppins!

                             

12 comments:

  1. Oi, see Mr.Poppins on Teil äärmiselt armas! :) :)

    ReplyDelete
  2. Mr Poppins teeb mul alati tuju heaks! :) Meie viimane sõit Pärnust Tallinna oli kõike muud, kui lõbureis, sest u pool teest laps (2a) jonnis, mille peale mu mees (tema oli roolis) teatas, et miks "keegi" ei võiks lapsega taga istuda, ta on siis palju rahulikum. Ma muidugi ei saanud mainimata jätta, et millegipärast ei näe ma teda kunagi taha istmele jooksmas, kui mina roolis olen. :)

    ReplyDelete
  3. S.K
    Nii armas lugeda ikka:) . Sellest lapsest tuleb küll issi tütar, isa ise teeb juba hetkel kõik selleks:).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, Mr.Poppins on tegelikult äärmiselt armas ja hooliv. Lihtsalt aeg-ajalt ajab marru ja teinekord ikka ajab naerma ka:)

      Delete
  4. Ärge jumala eest harjutage teda lausvaikuses magama!
    Minuga tehti nii. Kui magasin, siis ei kostunud mitte üks piiks. Jah, olin väga hoitud, tahetud ja hellitatud laps. Tulemus? Läbi une kuulen isegi kärbse hingamist ja olen kohe üleval. Kui naaber kõrvalkorteris külge keerab, ärkan ma ülesse. Selletõttu on mu uni äärmiselt pinnapealne ja vähene. Aga vaadakem asja heast küljest- igal hommikul ärkan ma ülesse kõige varasema kojamehe või linnulauluga. Ma ju lihtsalt kuulen neid nii häirivalt valjult :D

    ReplyDelete
  5. Mu vanatädi ei väsinud rääkimast, et "kui Liisu (=mina) magas, siis ei tohtinud kuremari ka maha kukkuda". Ehk siis ma ei tea, kas ma olengi ärksa unega olnud sünnist saati või harjutati mind haudvaikuses magama lapsena. Tulemus on umbes sama. Ma vannun, et ärkasin üheksakordses majas elades ka selle peale kui liftiuksef esimesel korrusel lahti/kinni käisid, kuigi elasin kuuendal korrusel. Aga eks need Annelinna liftid olid lärmakad ka, on ikka veel. Lärmist, mida põhjustab kella tiksumine või kellegi hingamine, ei hakka ma rääkimagi. Kui mina ikka magasin, siis tõesti " kuremari ei tohtinud ka kukkuda" ka täiskasvanuna ja kòik käisid kikivarvul, sest Liisu magab. Hetkel olen ma muidugi nii magamata ja väsinud, et suure tòenäosusega jääksin vabalt magama ka keset sambakarnevali:D

    ReplyDelete
  6. Nii maru mees, hea peategelane mõnda raamatusse, ei pea põnevamaks mõtlemagi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kusjuures raamatu saaks päris naljaka vist tõesti:)

      Delete
  7. Selle raamatu ma ostaksin :) Olen blogi juba mõnda aega jälginud, väga mõnus lugemine. Aga lemmikutest lemmikumad on Mr. Poppinsi tegemised, lihtsalt nii andekas. Loodetavasti Mr. Poppins ise väga südamesse ei võta seda kõike ja saab edaspidigi tema seiklustele kaasa elada. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei ta võta, saab ise ka aru, et aegajalt on ta ülehoolitsev kanaisa. Ja nii nagu mina lõõbin tema kallal, lõõbin tema ka minu kallal.

      Delete
  8. Minul ka pinnapealne uni, aga mulle suhteliselt meeldib nii. Last olen harjutanud ka võrdlemisi vaikuses magama jääma, ags kui juba magab, siis vaikselt käib elu kõrvaltoas edasi ikka. Ja kuni 1,2 a magas ta kõik päevauned õues vankris, sealjuures elame trammitee ääres ning viimased pool aastat on siin imelised Tallinna teetööd. Ma imestan ikka, et kuidas tal nii sügav uni on? Ainult uinumisel ja ärkamisaja lähedal helid häirivad...

    ReplyDelete
  9. Oota lasteaia aega:-) Kui on järgmiseks päevaks plaanid tehtud ning laps nt.ööselt köhatab,turtsatab. Siis on enda plaanidel vesi peal kuna härra arvab,et laps on nii haige ning parem kohe hommikul perearstile minna. Tavaliselt on laps ikka terve ning läheb tipa tapa lasteada kuigi mees vaatab,et on ikka hoolimatu. Ma olen mitu korda öelnud,et palun jää lapsega koju või siis mine hommikul selle köhatusega perearstile,et see sind siis natuke naljakaks peaks.

    ReplyDelete