Tuesday, June 14, 2011

Nii mittetubli-tunne

Kõik ümberringi lõpetavad, kaitsevad baka ja magistritöid, et ma korraga tunnen end nii mitte-tubli-ja-ainsana-ilma-magistrikraadita. Leidsin end täna isegi Tallina Ülikooli sisseastumiskatsete ja - eksamite aegu vaatamast. Võib-olla peaks tõesti proovima?
(Aga kui ma sisse ei saa? Halvad tulemused saan?)

Ja kelleks ma saada tahan? Ma olen ju juba niigi täiuslik...



Sellest lõpetamisest on igatahes juba igavik möödas. Ja tegelikult mulle ju natukene kõik need eksamid, öised tuupimised, pukside kirjutamised (mida ma ausõna ei kasutanud, sest pukse kirjutades jäi tekst juba enne meelde), närvipinge meeldis ka.

7 comments:

  1. Aga sul ongi juba magistrikraad - kõik vanad bakad on uue magistrikraadiga võrdsustatud, nii et põhimõtteliselt on sul õigus isegi doktoriõppesse astuda :)

    ReplyDelete
  2. Dr. Johanna Maria Prangel kõlab hästi, kas pole;)
    Aga tegelikult kui aus olla, siis minu arvates on see süsteem veidike ebaaus nende suhtes, kes ka magistritööd on kaitsnud pidanud. Lõputöö ongi ju see kõikse raskem, koolis käimine ise on käkitegu.

    ReplyDelete
  3. Mine, jah, kooli, ma ju isegi lingi sulle FBsse panin, aga unustasin õigele nupule vajutamata :P. Oma hinnete ja muude võimetega on sinu puhul täitsa tõenäoline riigieelarvelisele kohale saada. Meil töö juures sel aastal kaks A-list magistrit juures jälle ja kindlasti plaanin ise ka veel midagi ette võtta - õppimine on lihtsalt nii lahe.

    ReplyDelete
  4. Aga kui ma nüüd ütlen, et ma kaaluks keeletoimetaja magistrit, mis sa siis arvaks? Oma uudissõnadega nagu Hungari, kiirabit jms?

    ReplyDelete
  5. Mulle see sobiks, kui sa oskaksid eesti keelt sellisel tasemel, et saaks sinult nõu küsida (no saab nüüdki, aga siis oleks kindla peale minek :D), aga esiteks ei ole sellist asja vist (või on?), teiseks mine lihtsalt mingile täiendkoolitusele. Kuna vanasti sul õigekirjaprobleeme ei olnud, siis eeldan, et need Hungari jne laadi eksimused on pigem hooletus ja kiirustamine ning lisaks mitmete võõrkeelte samaaegse kasutamise mõjud. Aga sinu huvidele vastavaid magistriprogramme leidsin päris mitmeid.
    Võta asja tõsisemalt ja tee ära!

    ReplyDelete
  6. keeletoimetaja magistriõpe on Tallinna Ülikoolis täitsa olemas, aga mis need teised minu huvidele vastavad programmid on?

    ReplyDelete
  7. Näiteks filosoofia, semiootika ja kultuuriteooria, kirjandus- ja teatriteadus,
    kultuurikorraldus, ajakirjandus jne. No ja jätkuna võimalus muidugi võtta ka skandinaavia keeled ja kultuurid või tõlkeõpetus. Aga see vaid väike osa sinu huvidega, mida mina olen märganud, haakuvaid erialasid.

    ReplyDelete